Alles over style, fashion en beauty

Modeshow

Tijdens een modeshow wordt kleding tentoongesteld aan het publiek. Dit wordt gedaan door modellen die over een catwalk lopen. Deze meeste modeshows worden georganiseerd door modeontwerpers, zodat ze hun nieuwe kleding voor het volgende seizoen kunnen laten zien. Begin 20e eeuw waren de eerste modeshows te zien in de VS, hierna volgde ook andere landen, waaronder modeshows in Nederland.

Catwalk opleiding

Om aan een modeshow deel te kunnen nemen is het van belang dat je weet hoe je een modeshow moet lopen. Om dit te leren zijn er speciale catwalk opleidingen. Bij deze opleidingen leer je hoe je een modeshow moet lopen. Je leert verschillende passen zoals de mannequinhouding, hele draai en de achterwaartse pas. Je leert tijdens deze opleiding samen te lopen met andere modellen. Door je alles te leren wat je nodig hebt om een modeshow te lopen stomen ze je helemaal klaar om een modeshow te lopen. Wanneer je er helemaal klaar voor bent kun jij grote modeshows gaan lopen, bijvoorbeeld op de Fashion Week.

Miss verkiezingen en modeshow lopen

Een van de modeshows in Nederland zijn de miss verkiezingen voor elke regio. Miss verkiezingen zijn vaak opgedeeld in de provincies. Bij een miss verkiezing stomen ze alle deelnemers klaar voor de show. Dit doen ze door ze modellen een catwalktraining te geven, de juiste houding aan te leren, een goede communicatie aanleren en mooie fotoshoots te laten maken. Altijd al een miss verkiezing willen winnen en ben jij woonachtig in Limburg? Neem dan deel aan de Miss Limburg verkiezing.