Alles over style, fashion en beauty

Werkt bier in je haar?

Er wordt regelmatig gezegd dat je droog haar moet wassen met bier, hiervan zou het weer zacht en glanzend worden. Bier bevat proteïnen die jouw haar zouden verstreken, bier heeft een lage pH-waarden waardoor haarschubben sluiten en bier bevat alcohol die vuil en vet verwijderd van je hoofdhuid. Maar klopt dit wel allemaal?

Bier goed voor je haar

Nee! Het klopt dat bier proteïnen bevat, maar dit zal je haar niet versterken. De proteïnen in bier hebben niet de juiste vorm om jou haarstructuur te versterken. De pH-waarden van bier is erg laag, omdat er koolzuur in opgelost is. Helaas heeft dit niet veel invloed op jouw haar. Shampoo is veel krachtiger om de schubben glad te maken. Bier bevat alcohol en en dit reinigt de hoofdhuid. Bier bevat alcohol dat klopt! Toch is de hoeveelheid alcohol in bier eigenlijk zeer laag en daardoor zuivert shampoo veel beter.

Conclusie en ander tips voor je haar

Helaas is bier niet goed voor je haar en hebben de bierspoelingen geen positief effect op je haar. Het enige effect dat het geeft is dat je haar een alcoholgeurtje krijgt. De beste tip voor zacht en glanzend haar is toch de crèmespoeling.